Stanca.hr - web forenzika, SEO optimizacija, CRO

Web forenzika i SEO optimizacija na Stanca.hr

Implementacija SEO optimizacije, dodatna analiza web stranice i savjetovanje za tvrtku koja izrađuje kvalitetan namještaj po mjeri.

Volimo optimizirati web stranice! Naši simpatični klijenti iz Stance došli su nam s djelomično odrađenim SEO auditom te željom da se stranica bolje optimizira za tražilice te, u skladu s trenutnim dizajnom, izrade dodatni sadržaji i nove podstranice usluga.

Novo tehničko rješenje web stranice

S obzirom na rezultate web forenzike (dubinske prodajno-tehničke analize) te sadašnje mogućnosti i buduće planove, procijenjeno je da je najbolje da se cijela web stranica prvo prebaci na novi WordPress framework koji će omogućiti lakše upravljanje sadržajem te utjecati na brzinu i mogućnosti optimizacije. Prva izmjena uključivala je redizajn izbornika i zaglavlja web stranice; dodavanje kontakata i adrese te dodavanje novih podstranica usluga. Dodavanje kontakata je dobar primjer kako naizgled sitnica može utjecati na korisničko iskustvo. Osim očite namjene da korisnik može lakše i brže kontaktirati tvrtku, ovdje se odmah daje informacija korisniku da je sjedište tvrtke u Rijeci što je bilo prilično zanemareno do tada, a korisniku može biti iznimno važno.

SEO optimizacija i detalji koji čine razliku

Nakon toga odrađena je SEO onsite optimizacija za tražilice postojećeg sadržaja te dizajn, postavljanje i SEO optimizacija novog sadržaja što je uključivalo i izradu šest podstranica usluga. Iako je zadržan postojeći dizajn, napravljen je cijeli niz manjih zahvata iz domene poboljšanja korisničkog iskustva. Jedna od takvih sitnica je i povećanje veličine osnovnog fonta radi bolje čitljivosti.

Brzina web stranice

Posebno smo se pozabavili brzinom učitavanja web stranice te optimizacijom koda te smo u konačnici uspjeli značajno ubrzati stranicu što je dovelo i do dobre ocjene na Google testu brzine. Brzina web stranice postiže se optimizacijom i pametnim odabirom svih tehničkih i sadržajnih elemenata kao i dobrim odabirom hosting paketa.

Ima li mogućnosti za dodatnu optimizaciju?

Itekako. U ovom koraku nismo se dotakli većine sadržaja niti dizajna. Puno prilika vidimo i u offsite SEO optimizaciji, no to je već druga tema.