Terrestrica – Explore the World

Terrestrica je startup koji je dobio Microsoft nagradu za najinovativnije rješenje godine. Terrestrica je bila inovativna i prilično kompleksna mobilna i web aplikacija koja je korisnicima omogućavala kreiranje geo-lokacijskog sadržaja (mobilnog vodiča) za druge korisnike uz pomoć web aplikacije.

Terrestrica je bio pravi startup projekt s kojim smo kao tim bili i jedni od prvih stanara Znanstveno tehnologijskog parka u Rijeci.  U 2010 godini na natjecanju za najbolja softverska rješenja utemeljena na Microsoftovim tehnologijama u organizaciji Microsofta Hrvatska Terrestrica je dobila nagradu za najinovativnije rješenje godine.

Siniša je u timu bio zadužen za inicijalno idejno rješenje, dizajn web i mobilne aplikacije, e-marketing, prezentiranje projekta pred investitorima i dr.
Bilo je to uistinu odlično i zabavno vrijeme i veliko iskustvo uz puno kreativnih rješavanja problema.

windays award terrestrica2
Dodjela nagrade na Windays-ima

Ovako smo pisali tada:

“Terrestrica koristi web, mobilnu i GPS tehnologiju na inovativan, zanimljiv i koristan način omogučujući korisnicima kreiranje geo-lokacijskog sadržaja za mobilne uređaje putem web aplikacije. 

Sadržaj se distribuira na Mobilne uređaje dolaskom korisnika na lokaciju (location triggered). Ugrađeno je i automatsko pretvaranje unesenog teksta u govor. Terrestrica ima i jedinstveni poslovni model baziran na lokacijskom Mobilnom oglašavanju i potpuno je besplatna za korištenje.

Također, omogućeno je svim korisnicima besplatne Terrestrica mobilne aplikacije slikanje i opis geotagiranih fotografija i njihovo objavljivanje na Facebooku, Twitteru i Google Picasi. Geotagirane fotografije u sebi sadrže točne geografske koordinate mjesta gdje je fotografija slikana što pruža mogućnost drugačijeg i zanimljivijeg pregleda fotografija.

Terrestrica je u beta razvojnoj fazi i trenutno podržava mobilne telefone sa Windows Mobile operativnim sustavom koji imaju ugrađen GPS. Podrška za druge Mobilne platforme kao što je iPhone ili Android je u razvoju i biti će uskoro dostupna.”