[IZ PRAKSE] eMarketing rješenja za Bioinformatički centar DiaCor

Bioinformatički centar DiaCor je tvrtka koja se bavi dijagnostičkim pregledima i terapijama na sofisticiran i trenutno još uvijek, za mnoge,  neuobičajen način uz pomoć modernih znanja i tehnologije. Naišli smo na web stranicu koja je bila prilično neadekvatna za posao kojim se tvrtka bavi uz puno ne baš najspretnije složenih tekstova i prodajnih poruka. Primijetili smo i nedostatak fokusa i razumijevanja kupaca i njihovih motiva i potreba.

Nakon detaljne analize postojećih načina prodaje, kupaca i konkurencije te sadržajne i tehničke analize weba predložili smo rješenja koja su zahtjevala promjenu pristupa prodaji, izradu nove web stranice, aktiviranje i strategiju nastupa na društvenim mrežama, pisanje novih i prilagodbu starih tekstova za web, bolju optimizaciju za tražilice, odabir slika i prodajnih poruka i cijeli niz drugih detalja u cilju povećanja konverzije i prodaje. Odrađeno je i postavljanje AdWords kampanje te pisanje/revidiranje teksta za promotivnu akciju koja je lansirana odmah po puštanju nove web stranice u rad kao i postavljanje (sadržaj i dizajn) newsletter kampanje.

Bilo je potrebno otkloniti i sve prepreke kupnji. Npr. sugerirali smo uvođenje mogućnosti plaćanja karticama na rate, promjenu cjenika i načina na koje se usluge nude. Radi kompleksne usluge bilo je potrebno što jasnije i jednostavnije prikazati sadržaj i vrijeme trajanja pojedinog pregleda ili terapije itd.

Iako je o pravim rezultatima još rano govoriti oni su bili vidljivi već nakon prve promotivne kampanje koja je rezultirala odličnom reakcijom i odzivom klijenata te prodajom. Rezultat svega je zadovoljni klijent i bolja usluga za njegove kupce.

 

0 odgovora

Pametni komentari

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *